Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011

Καταγγελία για την μπυραρία la Bodegueta στην Πάτρα


Εχθές το βράδυ βγήκαμε με την παρέα μου και πήγαμε σε ένα από τα στέκια μας στην Πάτρα και συγκεκριμένα στην μπυραρία la Bodegueta .Ήμασταν 12 άτομα και όπως είναι...
φυσικό δεν βρήκαμε κατευθείαν τραπέζι για να κάτσουμε οπότε έκατσαν 2 άτομα στο μπαρ και οι υπόλοιποι γύρω τους.
Μετά από περίπου τρια τέταρτα αδειάσαν 2 τραπέζια στο βάθος του μαγαζιού οπότε ενημερώσαμε τη σερβιτόρα οτι σκοπεύουμε να μεταφερθούμε και την ρωτήσαμε αν έπρεπε να πληρώσουμε εκείνη τη στιγμή στο μπαρ ή μετά. Μας είπε πως θα ήταν καλύτερο να πληρώσουμε εκείνη τη στιγμή.Εδώ θα πρέπει να αναφέρω οτι τα τραπέζια στο συγκεκριμένο μαγαζί είναι ψηλά τραπέζια με σκαμπώ, των 4 ουσιαστικά ατόμων. Εμείς θα μεταφερόμασταν σε δυο των 4 ατόμων.Αρχίζουμε λοιπόν να μετακινούμαστε και πάμε στα 2 τραπέζια, ακουμπάμε πάνω τις μπύρες μας και τα τσιγάρα μας και έρχεται η σερβιτόρα και μας λέει το εξής: " Μου είπατε οτι θα καθίσετε σε ένα τραπέζι και θα καθίσετε σε ένα, δεν είστε η μόνη παρέα εδώ".Πιστέψαμε οτι μας έκανε πλάκα, αν και το υφάκι της ξεχείλιζε αγένεια και όχι ... χαβαλέ. Προφανώς θεωρήσαμε αυτό που μας είπε αδιανόητο, οπότε σκεφτήκαμε πως αν επιμείνει θα φωνάξουμε το αφεντικό...
Και εκείνη τη στιγμή σκάει μύτη ένας αγενέστατος μεσήλιξ .... το αφεντικό, που μόλις είχε ειδοποιηθεί για την ... "παράλογη" απαίτησή μας. Πάει λοιπόν, κάθεται σε ένα από τα σκαμπό του τραπεζιού που είχαμε μόλις πιάσει και λέει στην υπάλληλό του: "φέρε μου εδώ το ποτό μου", ενώ παράλληλα η σερβιτόρα παίρνει τις μπύρες μας και τα τσιγάρα μας και τα μετακινεί! Του εξηγούμε πως δεν είναι δυνατόν να έχει την απαίτηση να κάτσουμε 12 άτομα σε ένα τραπέζι των 4, πως είμαστε μόνιμοι πελάτες και η απάντηση απόστομοτική: Είστε μία παρέα και δεν μπορείτε να κάτσετε σε 2 τραπέζια!
Οπότε γυρνάει ένα παιδί και του λέει "είσαι γύφτος" και ο συμπαθέστατος μαγαζάτωρ απαντάει "κι εσύ μαλάκας" και ακολούθησε ένας διάλογος απείρου κάλλους με υβρεολόγια από τη μεριά του ιδιοκτήτη. Περιττό να σας πω οτι απειλήθηκε σύρραξη καθότι ο ιδιοκτητης που προφανώς από γιδοβοσκός σε κάποιο ορεινό βουνό, αποφάσισε να ανοίξει μπυραρία στο κέντρο της Πάτρας για να τα τρώει από τους φοιτητές, συνέχισε να είναι προκλητικός και δεν έλεγε να κατανοήσει πως η απαίτησή του ήταν παράλογη. Φυσικά αφήσαμε τις μπύρες μας σχεδόν ανέγγιχτες και φύγαμε μη αποδεχόμενοι τον ψευτοτσαμπουκά και την προσβολή από τον ιδιοκτήτη.
Ας σημειώθεί οτι επειδή ήταν η ώρα 1και όταν έγινε το περιστατικό, στην μπυραρία δεν υπήρχε ουρά για τραπέζι και υπήρχαν, μισό άδειο μπαρ και άλλο ένα άδειο τραπέζι, οπότε δεν ήταν οτι θα πιάναμε επιπλέον χώρο από αυτόν που δικαιούμασταν και θα "διώχναμε" άλλους πελάτες.
Είναι προφανές οτι η παρέα μου κι εγώ δεν θα ξαναπάμε στο συγκεκριμένο μαγαζί. Μπορεί να είναι στέκι και από τα καλά μαγαζιά στην Πάτρα, αλλά τα λεφτά μας σε γιδοβοσκούς επιχειρηματίες της δεκάρας που δεν σέβονται και κοιτάνε να κομποστοποιήσουν τους πελάτες για να μεγιστοποιήσουν το κέρδος δεν τα ξαναδίνουμε. Κάντε κι εσείς ένα τεστ για να δείτε σε ποιο σημείο μπορεί να φτάσει η γυφτιά και ο επαρχιωτισμός στο συγκεκριμένο μαγαζί.


ΠΗΓΗ: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com