Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

Δημοτικό σχολείο Χρυσοπηγής Χανίων


Είμαι πατέρας μαθητή της πρώτης δημοτικού στο σχολείο της Χρυσοπηγής Χανίων. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω αναμιχθεί, ακόμα, ενεργά με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, λόγω...
φορτωμένου ημερήσιου προγράμματός μου.
Γνωρίζω κάποια από τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα αλλά δε μπορούσα ούτε να φανταστώ ότι ο σύλλογος γονέων θα προκαλούσε ένα ακόμα, μεγάλο κατά τη γνώμη μου, πρόβλημα. Και εξηγούμαι.
Ήρθε ο γιος μου με μια επιστολή από τους δασκάλους του σχολείου, η οποία μας ενημέρωνε ότι σταματάνε κάθε εξωσχολική εκπαιδευτική δραστηριότητα με αφορμή την απόφαση του συλλόγου γονέων και του δήμου, η οποία τους απαγορεύει να σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους στην πίσω πλευρά του σχολικού χώρου. Η γελοία δικαιολογία που χρησιμοποιήθηκε είναι "η ασφάλεια των παιδιών".
Ας μιλήσουμε λοιπόν για ασφάλεια πριν προχωρήσουμε παρακάτω. Το σημείο όπου βρίσκεται το σχολείο είναι γνωστό σε όλους μας και σίγουρα δεν είναι και ότι καλύτερο για έξοδο σχολείου, από πλευράς κίνησης του δρόμου. Με όλη αυτή την κίνηση λοιπόν, υπάρχουν πολλοί ανεγκέφαλοι οι οποίοι ΚΑΘΕ πρωί κατά την προσέλευση των παιδιών στο σχολείο, αντί να προσπαθούν να διευκολύνουν την όλη κατάσταση, την επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο. Διπλοπαρκάρουν για να κατεβάσουν το καμάρι τους ακριβώς έξω από την είσοδο του σχολείου, αγνοώντας όλους τους υπό! λοιπους οδηγούς που τυχαίνει να περνάνε από εκεί. Αποτέλεσμα να γίνονται μανούβρες για να κινηθεί όλος αυτός ο κόσμος. Να η πρώτη απειλή για τα παιδιά μας. Κάποιοι άλλοι ανεγκέφαλοι παρκάρουν πάνω στο πεζοδρόμιο του σχολείου πάλι για να συνοδεύσουν το καμάρι τους μέσα στο σχολείο, με αποτέλεσμα άλλα πεζά παιδιά να κατεβαίνουν στο δρόμο όπου οι παραπάνω ανεγκέφαλοι έχουν διπλοπαρκάρει και γίνονται ελιγμοί άλλων αυτοκινήτων για να κινηθούν. Ορίστε άλλη μία απειλή για τα παιδιά μας. Υπάρχουν και οι άλλοι ανεγκέφαλοι οι οποίοι απλά σταματούν στη μέση του δρόμου, ανοίγουν την πόρτα και κατεβαίνει το καμάρι τους αδιαφορώντας για την ασφάλειά και του δικούς παιδιού αλλά και όλων των υπόλοιπων μια και πάλι γίνονται μανούβρες από άλλους οδηγούς για να μπορέσουν να περάσουν. Ακόμα μία απειλή για τα παιδιά μας. Προσθέστε τώρα σε όλο αυτό το τρελό σκηνικό και τα αυτοκίνητα των δασκάλων, που πρέπει να είναι σταθμευμένα έξω από το σχολείο και έχετε μια κυκλοφοριακή συμφόρηση με κορναρίσματα, μανούβρες και νεύρα στις 8 κάθε πρωί.
Ο χώρος που μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσαν οι δάσκαλοι για να σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους, δεν ενέχει ΚΑΝΕΝΑ απολύτως κίνδυνο για τα παιδιά μας και απορώ ποιος ανεγκέφαλος και κοντόφθαλμος είδε κίνδυνο, για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Αντί να ασχοληθούν με το πως θα διορθώσουν την κατάσταση του δρόμου καρμανιόλα για τα παιδιά μας, για τα κτιριακά προβλήματα που υπάρχουν, για το γυμναστήριο που ούτε για αποθήκη δεν κάνει, για τη δημιουργία ενός χώρου ευχάριστου για τα παιδιά με πράσινο και στέγαστρα τα οποία θα προσφέρουν σκιά από τον ήλιο και προστασία από τη βροχή, για την καθαριότητα του σχολείου και τόσα άλλα, τρώγονται με τα ρούχα τους. Και στο κάτω κάτω τις γραφής ποιοι είναι και από προέκυψαν οι κύριοι και οι κυρίες του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων που θα πάρουν αποφάσεις για το δικό μου παιδί χωρίς προηγουμένως να ζητήσουν τη γραπτή μου έγκριση. Και ποιος αργόσχολος δημοτικός υπάλληλος εκδίδει απόφαση χωρίς να γνωρίζει τι ακριβώς γίνεται σε αυτό το σχολείο.
Για το λόγο αυτό απαιτώ εξηγήσεις από όλους όσους είχαν αυτή τη φαεινή ιδέα η οποία επηρεάζει την πρόοδο του δικού μου παιδιού, εφόσον αυτοί δεν ενδιαφέρονται για το δικό τους. Τα στοιχεία μου μπορούν να τα βρουν στο σχολείο.
ΠΗΓΗ: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com